ΔΕΝ ΘΑ

Να θυμάστε

Gorgias φλεγόμενος

Στίγμα Θέσεων

Κάρ.Παπούλιας 24.07.08

Περιμένοντας τους Βαρβάρους

Κλίκαρε στο Οριζόντιο μενού, για:

Οι 9 τελευταίες αναρτήσεις μου

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Μαστορέματα: 10 επιδιορθώσεις που περνούν από το χέρι σας

της Έλενας Μπούλια

Πριν βιαστείτε να καλέσετε μαστόρους και τεχνίτες για όλα αυτά που θέλουν κάθε λίγο επιδιόρθωση στο σπίτι, και πριν πετάξετε στα σκουπίδια όλα αυτά τα παλιά ρούχα που δεν έχετε σκοπό να ξαναφορέσετε, σκεφτείτε πρακτικά, οικονομικά και οικολογικά και αφιερώστε λίγο χρόνο στα παρακάτω videos. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε αμέτρητα πράγματα στο σπίτι, χωρίς να είμαστε ειδικοί. Αρκεί να έχουμε τον χρόνο, την διάθεση, λίγα εργαλεία (και μία κάποια ιδέα από αγγλικά, καθώς δυστυχώς κανένα από τα παρακάτω video δεν έχει υπότιτλους).

Επιδιορθώσεις στο σπίτι

1. Πώς να φτιάξετε μία βρύση που τρέχει
Μία βρύση που τρέχει δεν αποτελεί μόνο οικονομικό και οικολογικό πρόβλημα αλλά μπορεί να οδηγήσει στο σκούριασμα όλων των υδραυλικών σας και η ζημιά να γίνει πολύ πιο χρονοβόρα και κοστοβόρα. Ψάξαμε και βρήκαμε έναν εύκολο, γρήγορο και οικονομικό τρόπο να διορθώσετε μία χαλασμένη βρύση μέσα σε δύο μόνο λεπτά.
Τι θα χρειαστείτε:
Κατσαβίδια κατάλληλα για την βρύση σας
Κάβουρα με προσαρμοζόμενες άκρες
Καινούργια λάστιχα σε κατάλληλο μέγεθος για τις μπαταρίες της βρύσης σας

Τι θα κάνετε; Δείτε βήμα-βήμα τις συμβουλές του ειδικού στο παρακάτω video.


Δείτε τι να κάνετε αν η βρύση σας έχει μίκτη


2. Πώς να φτιάξετε το καζανάκι που τρέχει
Από τα πιο συχνά προβλήματα στο σπίτι είναι το καζανάκι που τρέχει. Αλλά πιστέψτε μας, είναι τόσο εύκολο να το επιδιορθώσετε μόνοι σας που δεν χρειάζεται να πληρώσετε μία περιουσία στον υδραυλικό (εκτός βέβαια αν η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, το καζανάκι έχει σπάσει τελείως ή τα υδραυλικά σας αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερο πρόβλημα). Σε κάθε περίπτωση δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε. Θα σας πάρει λιγότερο από 4 λεπτά.
Τι θα χρειαστείτε:
Κάβουρα
Πολύγωνο κλειδί ή γαλλικό κλειδί
1 μικρό κουβαδάκι
1 μικρό καθρέφτη
Ανταλλακτικά που ενδεχομένως να χρειαστούν για το καζανάκι σας (λάστιχο, αλυσίδα)

Τι θα κάνετε; Ακολουθήστε τα βήματα του ειδικού που σας δείχνει πώς να ελέγξετε αν το καζανάκι σας τρέχει και πώς να αντικαταστήσετε τα φθαρμένα μέρη.


3. Πώς να φτιάξετε μία πόρτα που «βρίσκει»
Συνήθως πρόκειται για τις πόρτες του μπάνιου ή της κρεβατοκάμαρας, οι οποίες για κάποιον λόγο «βρίσκουν» στο πάτωμα και κολλάνε. Είναι φυσικά πιθανό το πρόβλημα να εστιάζεται στο πάτωμα (π.χ. να έχει φουσκώσει), οπότε μπορείτε να ελέγξετε πρώτα αυτό. Διαφορετικά, μην βιαστείτε να καλέσετε ξυλουργό, δείτε πώς θα επιδιορθώσετε μόνοι σας την πόρτα που «βρίσκει» γρήγορα και απλά.
Τι θα χρειαστείτε:
Κατσαβίδι για τις βίδες της πόρτας
Γυαλόχαρτο
Βίδες (στο κατάλληλο μέγεθος)
Μολύβι
Πιθανώς μπογιά για να ξαναβάψετε σε κάποια σημεία την πόρτα

Τι θα κάνετε; Αυτό που συμβαίνει συνήθως με τις ξύλινες πόρτες είναι ή ότι έχουν φουσκώσει από την υγρασία ή ότι έχουν «παχύνει» από τις πολλές στρώσεις μπογιάς. Ο ειδικός θα σας δείξει βήμα-βήμα πώς να «λύσετε», να επιδιορθώσετε και να τοποθετήσετε πάλι την πόρτα.


Ανακύκλωση ρούχων

1. Πώς να φτιάξετε μία μικρή τσάντα πλάτης από το παλιό σας τζιν
Πέρα από τους προφανείς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα τζιν παντελόνι που δεν φοράμε πια, βρήκαμε σήμερα μία πρωτότυπη ιδέα για να φτιάξουμε με αυτό μία πρωτότυπη τσάντα πλάτης. Και είναι τόσο απλό που δεν θα το πιστεύετε!
Τι θα χρειαστείτε:
1 καλό μεγάλο ψαλίδι ραπτικής
Μερικές καρφίτσες
Ραπτομηχανή (και κλωστές στο χρώμα που θέλετε)
Κορδέλα ή κορδονάκι για «κούμπωμα»

Τι θα κάνετε; Η ειδικός μας δείχνει τα βήματα για να μετατρέψουμε γρήγορα και πανεύκολα το παλιό μας τζιν σε χαριτωμένη τσάντα.


2. Πώς να φτιάξετε ζεστές γκέτες και σκούφους από ένα παλιό πουλόβερ
Αν το παλιό, τεράστιο πουλόβερ σας είναι πλέον τελείως ντεμοντέ, μην βιαστείτε να το πετάξετε. Με αυτό μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε ένα υπέροχο ζευγάρι γκέτες που θα κρατούν ζεστά τα πόδια σας τον χειμώνα, καθώς και δύο ασορτί σκουφάκια!
Τι θα χρειαστείτε:
1 καλό μεγάλο ψαλίδι ραπτικής
Μερικές καρφίτσες
Βελόνες (και κλωστές στο χρώμα που θέλετε)
Κορδέλα ή κορδονάκι για δέσιμο στις γκέτες
1 μαρκαδόρο

Τι θα κάνετε; Θα ακολουθήσετε τα βήματα της ειδικού και θα έχετε ετοιμάσει τα σκουφάκια και τις γκέτες σας σε λίγα μόνο λεπτά.


3. Πώς να φτιάξετε ένα χαριτωμένο φόρεμα με τιράντες
Αν έχετε ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα και δεν ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε για να «πιάσει τόπο», μία καλή ιδέα είναι να το μετατρέψετε σε ένα όμορφο φόρεμα με τιράντες, το οποίο θα ζήλευαν και οι καλύτερες μοδίστρες. Είναι πολύ απλό και εύκολο, αρκεί να έχετε φυσικά μία ραπτομηχανή και να παρατηρήσετε προσεκτικά τα βήματα της ειδικού.
Τι θα χρειαστείτε:
Το ύφασμα
Ένα μεγάλο ψαλίδι ραπτικής
Μία μεζούρα
Μερικές καρφίτσες
1 κιμωλία για σημάδια
Ραπτομηχανή

Τι θα κάνετε; Θα είστε πολύ παρατηρητικές και προσεκτικές για να μην κάνετε λάθη! Όλα τα άλλα θα τα δείτε στο παρακάτω video.



Για τους λάτρεις των ηλεκτρονικών… ζημιών

1. Πώς να επιδιορθώσετε ένα κινητό που βράχηκε
Το ότι τα ηλεκτρονικά και το νερό δεν πάνε μαζί δεν είναι κάτι καινούργιο. Δεν είναι, όμως, απαραίτητο πως άπαξ και βράχηκε το κινητό σας τηλέφωνο έχει πλέον αχρηστευτεί. Δοκιμάστε, πριν απευθυνθείτε σε κάποιο κατάστημα που υπόσχεται να σας το φτιάξει, τα παρακάτω βήματα που προτείνουν οι ειδικοί και… ίσως εκπλαγείτε!
Τι θα χρειαστείτε:
Ένα πλαστικό δοχείο με καπάκι
Ένα πιστολάκι μαλλιών
Μία πετσέτα
Δύο πακετάκια με τζελ σιλικόνης

Τι θα κάνετε; Θα παραμείνετε ψύχραιμοι και θα παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο που θα σας δείξει βήμα προς βήμα τι μπορείτε να κάνετε με την ελπίδα πως θα σώσετε το κινητό σας από βέβαιο πνιγμό.


2. Πώς να φτιάξετε μία φορητή κρυφή κάμερα με USB
Αν μέσα σας κρύβεται ένας μικρός κατάσκοπος ή αν υποψιάζεστε ότι κάτι δεν πάει καλά με τους συγκάτοικούς σας και θέλετε να τους παρακολουθήσετε, οι πιο ψαγμένοι hackers μας δείχνουν πως η απλή USB web cam του υπολογιστή μας μπορεί γρήγορα και εύκολα να μετατραπεί σε φορητή κρυφή κάμερα.
Τι θα χρειαστείτε:
Ένα σετ μικρά κατσαβίδια
Ένα παλιό φούτερ στο οποίο θα κάνετε μία πολύ μικρή τρύπα
Ένα laptop

Τι θα κάνετε; Ιδιαίτερη προσοχή στο τι ακριβώς θα κάνετε χρειάζεται αφού απογυμνώσετε την κάμερα από το πλαστικό εξωτερικό της περίβλημα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, για να είστε καλός κατάσκοπος, χρειάζεται διακριτικότητα. Δείτε τα απαραίτητα βήματα στο παρακάτω βίντεο.


3. Πώς να φτιάξετε ένα ασύρματο τηλέφωνο δακτύλου
Όπως στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που οι πρωταγωνιστές δεν χρειάζονται Bluetooth και καλώδια για να μιλήσουν στο τηλέφωνο, απλά βάζουν το δάχτυλό τους στο αυτί τους! Τώρα μπορείτε να κάνετε και εσείς το ίδιο, εύκολα και γρήγορα, και να εντυπωσιάσετε τους πάντες.
Τι θα χρειαστείτε:
Ένα Bluetooth (που προφανώς δεν χρησιμοποιείτε)
Ένα μικρό κατσαβιδάκι
4 μικρά καλώδια
1 κοπίδι
1 γάντι
Βελόνα και κλωστή

Τι θα κάνετε; Όπως φαντάζεστε, θα εμφυτεύσετε τα απαραίτητα μέρη του Bluetooth στο γάντι έτσι ώστε φορώντας το και με μία μόνο κίνηση των δαχτύλων σας να μπορείτε να απαντάτε και να μιλάτε κανονικά στο κινητό σας τηλέφωνο. Τρελό;


Just for fun!

Πώς να φτιάξετε ένα Καλειδοσκόπιο
Σε όλους μας αρέσουν τα καλειδοσκόπια. Όταν ήμασταν παιδιά τα βλέπαμε σαν μαγικά τηλεσκόπια. Τώρα που μεγαλώσαμε, τα καλειδοσκόπια λειτουργούν περισσότερο χαλαρωτικά, καθώς με τα υπέροχα χρώματα που σχηματίζονται μέσα σε αυτά μπορούμε να περάσουμε χρόνο, αδειάζοντας το μυαλό μας και γεμίζοντάς το με υπέροχες, ψυχεδελικές εικόνες. Και ξέρετε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε ένα Καλειδοσκόπιο;
Τι θα χρειαστείτε:
Διάφανη, χοντρή ζελατίνα
Χάρακα
Στυλό
Ψαλίδι
Διαφανές σελοτέιπ
Τον χαρτονένιο σωλήνα από ένα ρολό κουζίνας
Μαύρο χαρτί για χειροτεχνίες
Πλαστικό περιτύλιγμα
Λαμπερά μικροαντικείμενα (π.χ. χάντρες ή κομματάκια από γυαλί ή στρασάκια)
Λαδόχαρτο
1 μικρό λάστιχο
Προαιρετικά: Αυτοκόλλητα και χαρτί περιτυλίγματος και ένα κοπίδι

Τι θα κάνετε; Αφού βρείτε μία μεγάλη, ίσια επιφάνεια πάνω στην οποία θα εργαστείτε, δείτε προσεκτικά το παρακάτω video και ακολουθήστε βήμα-βήμα τις συμβουλές των ειδικών.

Περί Εμού

μετάφραση

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ! - Λένε οι Ιρλανδοί!!!

ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - It will happen to Greece

Argentina's Economic Collapse (FULL VERSION)

The Money Masters-Οι Αφέντες του Χρήματος

mad.tv

Ακου Βαγγέλη "Vangelis"

Ακου-Διαβάζοντας Long

Ακου-Διαβάζοντας small

Ακου Jazz-Blues

Ράδιο-Δισκοθήκη

Dalkas 88.2 Chalkida, GR >

ειδήσεις απο cebil

Ψάξτε Φθηνότερη Βενζίνη

Archaeology Daily News

Ο Καιρός Σήμερα

Estar

Μην

Ύμνος