ΔΕΝ ΘΑ

Να θυμάστε

Gorgias φλεγόμενος

Στίγμα Θέσεων

Κάρ.Παπούλιας 24.07.08

Περιμένοντας τους Βαρβάρους

Κλίκαρε στο Οριζόντιο μενού, για:

Οι 9 τελευταίες αναρτήσεις μου

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Hangover: Μεθύσι - Οδηγός επιβίωσης

Έχετε ξυπνήσει μετά από μία νύχτα κραιπάλης και αισθάνεστε απαίσια.
Σας πονάει το στομάχι σας, το κεφάλι σας πάει να σπάσει και αρχίζετε να μετανιώνετε για όλα όσα κάνατε το προηγούμενο βράδυ- τα οποία παρεμπιπτόντως μετά βίας θυμάστε.
Δυστυχώς μαγικό χάπι, που θα σας βοηθήσει να συνέλθετε δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα, που μπορείτε να κάνετε για να γίνει η ημέρα σας λίγο πιο εύκολη.

Τι πρέπει, λοιπόν, να επιλέξετε και τι να αποφύγετε,
για να απαλλαγείτε όσο γρηγορότερα και ανώδυνα γίνεται από τα συμπτώματα του μεθυσιού ή hangover, που αποτελεί έναν μπελά με μάλλον αναπόφευκτο
πονοκέφαλομετά από μερικά (ή πολλά) παραπάνω ποτήρια αλκοόλ.....

Πείτε ναι - Λίγη καφεΐνη
Αν και οι υπερβολικές ποσότητες καφέ ή ενεργειακών ποτών με καφεΐνη δεν είναι ό, τι καλύτερο, μία μικρή δόση καφεΐνης μπορεί να βοηθήσει, ιδιαίτερα αν δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά, δίνοντάς σας ενεργειακή ώθηση και βελτιώνοντας την ψυχική σας διάθεση. Δοκιμάστε λίγο μαύρο τσάι ή ένα φλιτζάνι καφέ καλής ποιότητας και φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα.

Πείτε όχι – Υπερβολικές δόσεις καφεΐνης
Μετά το ποτό, αν πέσετε με τα μούτρα στον εσπρέσο ούτε θα σας ξεμεθύσει ούτε θα σας απαλλάξει από τον πονοκέφαλο. Στην πραγματικότητα, η καφεΐνη μπορεί να λειτουργήσει ως διουρητικό και να επιδεινώσει τελικά την κατάστασή σας, κυρίως γιατί θα αφυδατωθεί περισσότερο ο ήδη αφυδατωμένος οργανισμός σας.

Πείτε ναι – Τοστ και φρούτα
Οι light τροφές, όπως ένα τοστ ή ελαφρώς αλατισμένα κράκερ θα ρίξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και θα σας προσφέρουν ανακούφιση από τη ναυτία, χωρίς να ερεθίζουν το στομάχι σας, όπως συμβαίνει με τα λιπαρά, τηγανητά τρόφιμα. Επιπλέον, για να ανεβάσετε τα επίπεδα καλίου, φάτε φρέσκα φρούτα, όπως μπανάνες.

Πείτε όχι - Λουκάνικα και μπέικον
Αν και τα λιπαρά τηγανητά φαγητά, όπως τα λουκάνικα και το μπέικον, θεωρούνται συχνά μέσο θεραπείας των πονοκέφαλων, καλύτερα να κρατήσετε αποστάσεις από αυτή τη διατροφική «καταστροφή» όταν αισθάνεστε χάλια μετά από αρκετά ποτηράκια αλκοόλ. Παρόλο που τα λιπαρά τρόφιμα θα ανακουφίσουν προσωρινά το στομάχι σας, δεν παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά, που πραγματικά έχει ανάγκη μετά από μία βαριά νύχτα.
Πείτε ναι- Αυγά
Καταναλώστε εναλλάξ τηγανητά με βραστά αυγά. Τα αυγά περιέχουν κυστεΐνη, ουσία που μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της ακεταλδεΰδης, μία τοξίνης που συνδέεται με το αλκοόλ και το μεταβολισμό μετά από ένα hangover.

Πείτε όχι- Πατάτες τηγανητές
Όπως ακριβώς ένα πιάτο λουκάνικα και μπέικον δε θα σας προσφέρει την ανακούφιση που ψάχνετε, το ίδιο ισχύει και για άλλα πιάτα φορτωμένα με θερμίδες, όπως οι τηγανητές πατάτες. Αν και στην αρχή οι υδατάνθρακες μπορεί να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα χάρις στη γρήγορη απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, είναι πολύ πιθανό η κοιλιά σας να αρχίσει να διαμαρτύρεται μερικές ώρες αργότερα.

Πείτε ναι - Νερό πριν τον ύπνο
Η υπερκατανάλωση αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, επομένως ο οργανισμός σας έχει ανάγκη από υγρά. Αν δεν πίνετε νερό, το σώμα σας θα πάρει ό, τι χρειάζεται από τα ζωτικά σας όργανα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου σας, με αποτέλεσμα να υποφέρετε από πονοκέφαλο το επόμενο πρωί.

Πείτε όχι- Φαγητό πριν τον ύπνο
Είναι μύθος ότι αν φάτε πριν πέσετε στο κρεβάτι, θα "απορροφηθεί" το αλκοόλ στο στομάχι σας. Η τροφή πρέπει να βρίσκεται ήδη στο πεπτικό σας σύστημα για να επιβραδύνει την απορρόφηση του οινοπνεύματος στο αίμα σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε «καύσιμα» πριν το ρίξετε έξω. Τροφές πλούσιες σε λιπαρά, όπως η πίτσα ή η μπριζόλα, χρειάζονται πολύ χρόνο για να χωνευτούν, άρα είναι η καλύτερη λύση για να αποφύγετε το hangover αργότερα.

Πείτε ναι - Ντους και χαλάρωση
Ένα ντους θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας και θα το προετοιμάσει για έναν χαλαρωτικό ύπνο και έτσι θα καταφέρετε να παρακάμψετε το πιο επώδυνο κομμάτι της ημέρας σας. Από την άλλη πλευρά, ένα κρύο ντους θα σας «ξυπνήσει». Για να ξεκουράσετε και να αναζωογονήσετε το μυαλό και το σώμα σας, ειδικά αν έχετε μία μεγάλη μέρα μπροστά σας, γεμίστε τη μπανιέρα με νερό και χαρίστε στον εαυτό σας μερικές στιγμές χαλάρωσης.

Πείτε όχι - Άσκηση
Αν έχετε περάσει μία πραγματικά δύσκολη νύχτα, η σκληρή προπόνηση δεν είναι και πολύ καλή ιδέα. Το αλκοόλ είναι διουρητικό, που σημαίνει ότι σε μεγάλες ποσότητες αφυδατώνει τον οργανισμό. Με την άσκηση σίγουρα θα ιδρώσετε, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αφυδάτωση, γι’ αυτό, καλύτερα να εγκαταλείψετε στην παρούσα φάση την ιδέα της γυμναστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περί Εμού

μετάφραση

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ! - Λένε οι Ιρλανδοί!!!

ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - It will happen to Greece

Argentina's Economic Collapse (FULL VERSION)

The Money Masters-Οι Αφέντες του Χρήματος

mad.tv

Ακου Βαγγέλη "Vangelis"

Ακου-Διαβάζοντας Long

Ακου-Διαβάζοντας small

Ακου Jazz-Blues

Ράδιο-Δισκοθήκη

Dalkas 88.2 Chalkida, GR >

ειδήσεις απο cebil

Ψάξτε Φθηνότερη Βενζίνη

Archaeology Daily News

Ο Καιρός Σήμερα

Estar

Μην

Ύμνος