ΔΕΝ ΘΑ

Να θυμάστε

Gorgias φλεγόμενος

Στίγμα Θέσεων

Κάρ.Παπούλιας 24.07.08

Περιμένοντας τους Βαρβάρους

Κλίκαρε στο Οριζόντιο μενού, για:

Οι 9 τελευταίες αναρτήσεις μου

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Greeklish - Προφητεία για το τέλος της Ελληνικής Γλώσσας;;

Δείτε ένα υποθετικό χρονικό για την εξαφάνιση της Ελληνικής Γλώσσας. Ο ρόλος των Greeklish θα είναι καίριας σημασίας σε αυτή τη θλιβερή διαδικασία. Αμφιβάλλετε; Δείτε στο φέισμπουκ και στα τσατ ρουμ πόσο έχουν αρχίσει να καταργούνται τα Ελληνικά ως Γλώσσα της Ελλάδας. Είναι ένα φαινόμενο που εκπέμπει μια εξοργιστική δουλικότητα των Ελλήνων στον Αγγλοσαξονικό πολιτισμό.
Η κυβέρνηση απέναντι σε αυτό το φαινόμενο προτάσσει λύσεις που χειροτερεύουν την κατάσταση, όπως η αύξηση των ωρών του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία, ενώ την ίδια ώρα αφήνει τις τηλεοπτικές διαφημίσεις να ποδοπατούν τη γλώσσα μας.
Το πρώτο μέτρο που θα πρέπει να ληφθεί κατά τη γνώμη μου, είναι η διά νόμου αναγκαστική επιγραφή των ονομάτων των Ελληνικών επιχειρήσεων με ΕΛΛΗΝΙΚΟ αλφάβητο. Ένα δεύτερο καθοριστικό μέτρο είναι η απαγόρευση αναγραφής στις τηλεοπτικές και τις έντυπες διαφημίσεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΕΞΗΣ με λατινικούς χαρακτήρες. Μία ξένη επιχείρηση (που θέλει να δραστηριοποιείται και να διαφημίζεται στην Ελλάδα), θα πρέπει αφού απευθύνεται σε Ελληνικό κοινό να διαφημίζει το προϊόν της γράφοντας τα πάντα στα Ελληνικά (εκτός από το όνομά της).
Ένα τρίτο μέτρο είναι η αφιέρωση 2 διδακτικών ωρών από τα φιλολογικά μαθήματα για να ενημερωθούν οι μαθητές ότι η γραφή των Ελληνικών με αγγλικούς χαρακτήρες είναι πράξη ΥΠΟΤΑΓΗΣ. Υποταγή στην οποία δεν υπέκυψαν ποτέ οι Άγγλοι, που γράφουν τις χιλιάδες δανεισμένες Ελληνικές λέξεις με το δικό τους αλφάβητο και τις προφέρουν με τη δική τους προφορά.
Μη ανησυχείτε αν τώρα φαίνεται λίγο αλλόκοτο το να γράφουμε στη γλώσσα μας (!)
Θα το συνηθίσουμε εύκολα, όπως συνηθίσαμε να γράφουμε με Ελληνικούς χαρακτήρες τη λέξη "σούπερ μάρκετ". Υπάρχει ακόμη χρόνος να διορθώσουμε τα πράγματα κατά τη γνώμη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περί Εμού

μετάφραση

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ! - Λένε οι Ιρλανδοί!!!

ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - It will happen to Greece

Argentina's Economic Collapse (FULL VERSION)

The Money Masters-Οι Αφέντες του Χρήματος

mad.tv

Ακου Βαγγέλη "Vangelis"

Ακου-Διαβάζοντας Long

Ακου-Διαβάζοντας small

Ακου Jazz-Blues

Ράδιο-Δισκοθήκη

Dalkas 88.2 Chalkida, GR >

ειδήσεις απο cebil

Ψάξτε Φθηνότερη Βενζίνη

Archaeology Daily News

Ο Καιρός Σήμερα

Estar

Μην

Ύμνος