ΔΕΝ ΘΑ

Να θυμάστε

Gorgias φλεγόμενος

Στίγμα Θέσεων

Κάρ.Παπούλιας 24.07.08

Περιμένοντας τους Βαρβάρους

Κλίκαρε στο Οριζόντιο μενού, για:

Οι 9 τελευταίες αναρτήσεις μου

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Ελληνολατρικές συνομωσίες με παραϊστορικά φαντάσματα

Εξ αιτίας της αναφοράς του Ηροδότου στους Γεφυραίους και στη Φοινικική καταγωγή τους, ορισμένοι σύγχρονοι αρχαιολάτρες, ελληνοκεντρικοί, εθνικιστές, ελληνοχριστιανοί, χλαμυδοφόροι, ρωμιοδωδεκαθεϊστές κ.λπ. άρχισαν εδώ και δεκαετίες να δημιουργούν διάφορα αυθαίρετα συνωμοσιολογικά σενάρια. Tα πρώτα δημοσιεύματα υποστήριζαν τη δήθεν εβραϊκή καταγωγή των Αρμόδιου και Αριστογείτονα, δολοφόνων του γιού τού τυράννου Πεισίστρατου, Ίππαρχου.
Τα είχε ξεκινήσει πριν δεκαετίες ο συγγραφέας και εκδότης, Ιωάννης Πασσάς, ο οποίος πεπεισμένος για τη Φοινικική -μή Ελληνική- καταγωγή των Γεφυραίων, απέδωσε τη δολοφονία σε εβραϊκό δάκτυλο. Τη «διαπίστωση» του Πασσά αναμάσησαν αργότερα και πολλοί άλλοι.

Σαφώς μη περιτμημένα ανδρικά μόρια από διάφορα αρχαία αγάλματα.
(Η βάλανος του περιτμημένου πέους είναι αποκεκαλυμμένη).
Δεν έχει ανευρεθεί πουθενά αρχαίο άγαλμα με περιτομή. 

 Η εντολή του Θεού προς τον Αβραάμ ήταν σαφέστατη. Επέβαλε την περιτομή σε κάθε αρσενικό παιδί: «Και στήσω την διαθήκην μου ανά μέσον σου και ανά μέσον του σπέρματός σου μετά σε, εις τας γενεάς αυτών, εις διαθήκην αιώνιον, είναι σου Θεός και του σπέρματός σου μετά σε. Και δώσω σοι και τω σπέρματί σου μετά σε την γην, ην παροικείς, πάσαν την γην Χαναάν, εις κατάσχεσιν αιώνιον και έσομαι αυτοίς εις Θεόν. Και είπεν ο Θεός προς Αβραάμ· συ δε την διαθήκην μου διατηρήσεις, συ και το σπέρμα σου μετά σε εις τας γενεάς αυτών και αύτη η διαθήκη, ην διατηρήσεις, ανά μέσον εμού και υμών και ανά μέσον του σπέρματός σου μετά σε εις τας γενεάς αυτών· περιτμηθήσεται υμών παν αρσενικόν και περιτμηθήσεσθε την σάρκα της ακροβυστίας υμών, και έσται εις σημείον διαθήκης ανά μέσον εμού και υμών. Και παιδίον οκτώ ημερών περιτμηθήσεται υμίν, παν αρσενικόν εις τας γενεάς υμών, ο οικογενής και ο αργυρώνητος, από παντός υιού αλλοτρίου, ος ουκ έστιν εκ του σπέρματός σου περιτομή περιτμηθήσεται ο οικογενής της οικίας σου και ο αργυρώνητος, και έσται η διαθήκη μου επί της σαρκός υμών εις διαθήκην αιώνιον. Και απερίτμητος άρσην, ος ου περιτμηθήσεται την σάρκα της ακροβυστίας αυτού τη ημέρα τη ογδόη, εξολοθρευθήσεται η ψυχή εκείνη εκ του γένους αυτής, ότι την διαθήκην μου διεσκέδασε» («Γένεσις», ιζ 7-14).
Έκτοτε δεν υπήρξε ποτέ Εβραίος, ο οποίος να μήν έχει περιτμηθεί με χαρακτηριστικότατο παράδειγμα τον Ιησού, του οποίου η περιτομή γιορτάζεται από την Εκκλησία την 1η Ιανουαρίου. Ακόμη και σήμερα, προκειμένου να πολιτογραφηθεί κάποιος ενήλικος ως Εβραίος, πρέπει να μελετήσει πρώτα την Παλαιά Διαθήκη και άλλα θρησκευτικά εβραϊκά κείμενα, να τα δώσει εξετάσεις, αλλά το κυριότερο, να προσκομίσει στις εβραϊκές αρχές πιστοποιητικό νοσοκομείου, στο οποίο να βεβαιώνεται, ότι έχει υποστεί την περιτομή.

Τα αθλητικά γυμνά σώματα των Αρμοδίου και Αριστογείτονος δεν ταιριάζουν με τα τότε ήθη των Εβραίων, οι οποίοι απεχθάνονταν το γυμνό και τον αθλητισμό. 
Στο αγαλμάτινο σύμπλεγμά τους εξ άλλου φαίνεται καθαρά, ότι δεν ήταν περιτμημένοι. (Αρχαιολογικό Μουσείο Νάπολης).


Δεν προτίθεμαι να προσθέσω επί πλέον ιστορικά στοιχεία για την Ελληνική ή όχι καταγωγή των Φοινίκων, του Κάδμου, των Σπαρτιατών, καθώς και των Αρμόδιου και Αριστογείτονα κ.λπ..
Θέλω μόνο να επισημάνω, ότι δεν υπάρχει, ούτε είχε ποτέ υπάρξει Εβραίος απερίτμητος.
Σε αγάλματα, αγγειογραφίες και σε ό,τι άλλο έχει διασωθεί από την αρχαία εποχή δεν υπάρχει αναπαράσταση κανενός άνδρα, ο οποίος να απεικονίζεται περιτμημένος.
Εκτιμώ, πως την περίοδο της ακμής του κλασικού πολιτισμού οι εβραίοι δεν είχαν βγεί ακόμα στο προσκήνιο της Ιστορίας. Παρατηρείστε προσεκτικά το εικονιζόμενο σύμπλεγμα των Αρμόδιου και Αριστογείτονα. Αν ήταν Εβραίοι θα ήταν περιτμημένοι.

Σταματείστε επί τέλους γραφικοί ελληνολάτρες να φαντασιώνεσθε συνωμοσίες κυνηγώντας παραϊστορικά φαντάσματα...
Μαρία Τσέλιου Λονδίνο  13.12.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περί Εμού

μετάφραση

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ! - Λένε οι Ιρλανδοί!!!

ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - It will happen to Greece

Argentina's Economic Collapse (FULL VERSION)

The Money Masters-Οι Αφέντες του Χρήματος

mad.tv

Ακου Βαγγέλη "Vangelis"

Ακου-Διαβάζοντας Long

Ακου-Διαβάζοντας small

Ακου Jazz-Blues

Ράδιο-Δισκοθήκη

Dalkas 88.2 Chalkida, GR >

ειδήσεις απο cebil

Ψάξτε Φθηνότερη Βενζίνη

Archaeology Daily News

Ο Καιρός Σήμερα

Estar

Μην

Ύμνος