ΔΕΝ ΘΑ

Να θυμάστε

Gorgias φλεγόμενος

Στίγμα Θέσεων

Κάρ.Παπούλιας 24.07.08

Περιμένοντας τους Βαρβάρους

Κλίκαρε στο Οριζόντιο μενού, για:

Οι 9 τελευταίες αναρτήσεις μου

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Τοιχογραφίες Μινωικού στύλ στην αρχαία πόλη της Χαναάν


Ιερουσαλήμ - 14-11-2009 
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Χάιφα,
οι οποίοι πραγματοποιούν ανασκαφές στην πόλη Τελ Κάμπρι, ανακάλυψαν τις μοναδικές μέχρι σήμερα μινωικού τύπου τοιχογραφίες που έχουν βρεθεί στο Ισραήλ, οι οποίες είναι παρόμοιες σε στιλ με αυτές που βρέθηκαν στο Αιγαίο (Κρήτη και Σαντορίνη) και χρονολογούνται πριν από 3.600 χρόνια περίπου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ισραηλινών ερευνητών, υπό τον δρα Ασαφ Γιασούρ-Λαντάου, επρόκειτο για μια συνειδητή επιλογή των ηγεμόνων Χαναναίων εκείνης της εποχής, οι οποίοι ήθελαν να υιοθετήσουν την Μεσογειακή κουλτούρα της Δύσης και όχι εκείνη της Μεσοποταμίας και της Συρίας, όπως άλλες πόλεις στην περιοχή είχαν κάνει.
«Οι Χαναναίοι ζούσαν στην ανατολική Μεσόγειο και ήθελαν να αισθάνονται Ευρωπαίοι», όπως δήλωσε ο δρ Γιασούρ-Λαντάου, ο οποίος διευθύνει τις ανασκαφές, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού πανεπιστημίου.

Οι νέες τοιχογραφίες, σε τιρκουάζ-μπλε φόντο, ανακαλύφθηκαν κατά την πρόσφατη ανασκαφική περίοδο και έρχονται να προστεθούν σε άλλες παρόμοιες Αιγαιακού στιλ που έχουν βρεθεί στο Τελ Κάμπρι σε προηγούμενες ανασκαφές. Η πόλη Τελ Κάμπρι των Χαναναίων, η σημαντικότερη στη Δυτική Γαλιλαία εκείνη την περίοδο, άκμασε κατά την Μέση Εποχή του Χαλκού, μεταξύ 2.000 - 1.550 π.Χ. και το παλάτι των ηγεμόνων της βρισκόταν στο κέντρο του οικισμού.
Οι ανασκαφές ξεκίνησαν το 1986 από τον αποθανόντα καθηγητή Αχαρόν Κεμπίνσκι, σταμάτησαν το 1993 και ξανάρχισαν τα τελευταία χρόνια από τον δρα Γιασούρ-Λαντάου και τον καθηγητή Έρικ Κλάιν του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον.
Το Τελ Κάμπρι είναι μοναδικό, επειδή όταν η πόλη ερημώθηκε, δεν χτίστηκε άλλη από πάνω της, συνεπώς είναι η μόνη πόλη των Χαναναίων που μπορεί να ανασκαφεί στην ολότητά της, όπως και το παλάτι της. Μέχρι τώρα -σε προηγούμενες ανασκαφές- είχε ανασκαφεί μια τοιχογραφία παρόμοια με αυτές του πολιτισμού του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη.
Το ότι αυτό δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός, αποδεικνύεται πλέον, κατά τους ερευνητές, από το ότι η νέα ανασκαφή έφερε στο φως παρόμοιες τοιχογραφίες, που δείχνουν ότι η πόλη δεν είχε απλώς περιστασιακές εμπορικές σχέσεις με τον Αιγαιακό και Μινωικό κόσμο, αλλά προτιμούσε επίσης να «συγγενεύει» πολιτισμικά μαζί τους.

Αλλού στη βόρεια Γαλιλαία, όπως έδειξαν ανασκαφές στο Τελ Χαζό, τη μεγαλύτερη πόλη των Χαναναίων εκείνη την εποχή, ήρθαν στο φως πολυάριθμα ευρήματα που παραπέμπουν σε συριακή και μεσοποταμιακή επιρροή. «Αντίθετα, οι κάτοικοι του Τελ Κάμπρι συνειδητά επέλεξαν τη Μεσογειακή εναλλακτική λύση, να σχετιστούν με τις Αιγαιακές κουλτούρες, οι οποίες αναμφίβολα τους φαίνονταν πιο εξωτικές», όπως ανέφερε ο δρ Γιασούρ-Λαντάου.

Σημείωση: Εσείς πιστεύεται ότι είναι εύκολο στους Ισραηλινούς (Εβραίους) να παραδεχθούν ανοιχτά ότι αυτή είναι μιά ακόμη..... Ελληνική πανάρχαια Αποικία;;
  "....επέλεξαν νε σχετισθούν....Αιγαΐακά"....... τί μας λένε !!!!
Εδώ πλέον γελάμε "Αιγαΐακά" ή  πρέπει να κλαίμε Ελληνικά;;
Δείτε απλώς τα πατώματα !!! στη φωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περί Εμού

μετάφραση

ΕΙΠΑΝ - ΕΓΡΑΨΑΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ! - Λένε οι Ιρλανδοί!!!

ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - It will happen to Greece

Argentina's Economic Collapse (FULL VERSION)

The Money Masters-Οι Αφέντες του Χρήματος

mad.tv

Ακου Βαγγέλη "Vangelis"

Ακου-Διαβάζοντας Long

Ακου-Διαβάζοντας small

Ακου Jazz-Blues

Ράδιο-Δισκοθήκη

Dalkas 88.2 Chalkida, GR >

ειδήσεις απο cebil

Ψάξτε Φθηνότερη Βενζίνη

Archaeology Daily News

Ο Καιρός Σήμερα

Estar

Μην

Ύμνος