Φασόλια με καυτερὴ πιπεριὰ & Λουκάνικα «Στράκα»
Συστατικὰ γιὰ 4 μερίδες 500 γρ. Φασόλια μέτρια ξηρὰ
300 γρ. Ντοματάκια τεμαχισμένα σὲ κονσέρβα
4 κομμάτια λουκάνικο Στράκα (μὲ ἤ χωρὶς καυτερὴ πιπεριὰ)
4 κ.σούπας ἐλαιόλαδο ἔξτρα παρθένο 2 σκελίδες σκόρδο
Μερικὰ φύλλα φασκόμηλο
Ἀποβραδὶς βάζουμε τὰ φασόλια σὲ νερὸ γιὰ νὰ φουσκώσουν. Τὴν ἄλλη μέρα τὰ βράζουμε (30΄-45') καὶ τὰ στραγγίζουμε.
Σὲ ἓνα τηγάνι βάζουμε τὸ λάδι, τὶς σκελίδες τοῦ σκόρδου καὶ τὰ λουκάνικα (ἀφοῦ τὰ τρυπήσουμε σὲ πολλὰ σημεῖα με ἓνα πηρούνι) καὶ τὰ σωτάρουμε μερικὰ λεπτὰ.
Βγάζουμε τὰ λουκάνικα ἀπὸ τὸ τηγάνι καὶ προσθέτουμε τὰ τεμαχισμένα ντοματάκια. Ἐτοιμάζουμε μία σαλτσούλα καὶ προσθέτουμε τὰ στραγγισμένα φασόλια καὶ τὰ φύλλα του φασκόμηλου. Μετὰ ἀπὸ λίγα λεπτὰ προσθέτουμε καὶ τὰ λουκάνικα καὶ τελειώνουμε τὸ βράσιμο. Προσθέτουμε ἁλάτι ἐὰν χρειάζεται.
Ἐὰν δὲν βρείτε λουκάνικα μὲ καυτερὴ πιπεριὰ προσθέστε μόνοι σας κόκκινο καυτερὸ πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου